Dagfoto 117-2010

30 april 2010
door
in Dagfoto, Fotografie
Geen reacties
Dagfoto 117-2010

Vandaag is het koninginnedag. Toch lag er vanochtend geen kleedje aan de straat. Er staat troep genoeg op zolder, maar het weer was slecht. Zeg maar: vies!

Er stond nog een schoenendoos vol met oude foto’s van het werk. Die heb ik gedigitaliseerd. Leuk om collega’s dertig jaar jonger te zien….

Dagfoto 117-2010

Sgt. Lucille Bates uit Hill Street Blues (fotograaf onbekend)

Vanmiddag trok de lucht open en ik moest echt de deur uit. Eindbestemming: de Betuwe. ‘t Was mooi daar, al was de meeste bloesem vannacht weggewaaid, of weggeregend. De luchten waren daarentegen prachtig. Stom genoeg heb ik de ISO-instelling van m’n camera weer eens niet gecheckt. Stond op 200 merkte ik achteraf. Dat levert op m’n oude Konica Minolta veel extra ruis op. Het wordt echt tijd voor een nieuwere camera…;-)

Dagfoto 117-2010 Betuwe

Dagfoto 117-2010 Betuwe

Om eerlijk te zijn, ben ik wel een beetje klaar met al die natuurfoto’s. Ik heb vanmiddag wat spanning aangebracht met HDR-effecten (zie elders in dit blog), maar de voldoening van weer een ansichtkaart wordt steeds kleiner.

Dagfoto 117-2010 Betuwe

Dagfoto 117-2010 Betuwe

Aan het begin van dit jaar had ik me voorgenomen om wat meer portretfotografie te gaan doen, of leuke dingen met weinig licht. Eigenlijk is het er allemaal niet van gekomen en dan sta je -geheel ongewild- weer tussen de bloeiende appelboom(pjes).

Het bovenstaande klinkt wat zeurderig, maar je hoeft geen medelijden te hebben, want ik had een prachtige middag. Kijk maar naar de plaatjes…

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw