GO-Foto-logo-wit
Dagfoto 295-2011 Nijmegen
Dagfoto 295-2011 Nijmegen

Gepubliceerd op

Oktober laat zich dit jaar, vooral in de weekeinden, van een zonnige kant zien. Vandaag zou het ook mooi gaan worden: onbewolkt en een graad of 15, wel met een fris windje. 

Dagfoto 295-2011 NijmegenEnfin, tijd om Nijmegen te gaan ontdekken (had net zo goed Tilburg, IJlst of Zoutelande kunnen zijn). De keus was prima. Nijmegen is prachtig. Typisch zo’n bruisende studentenstad.

De Occupy-beweging was dan ook ruimschoots aanwezig. Deze club, die zich wereldwijd manifesteert, maakt zich boos op de bankensector en nog veel meer zaken. Het motto: we moeten weer wat beter op elkaar gaat letten en niet het geld en het ego centraal stellen. Ik vind dat prima ideeën.

De demonstranten in Nijmegen waren nog niet helemaal op sterkte. De tenten werden nog opgebouwd, de spandoeken nog beschilderd en de muren moesten nog worden voorzien van honderden mededelingen.

En dan was er natuurlijk nog de Waal met fantastische schepen en een uitermate gezellige kade. In de stad zelf zijn nog veel kleinere speciaalzaken met veel kunst- en antiek-ateliers, plus talrijke kerken en kapelletjes. Natuurlijk wordt er regelmatig gerefereerd aan het oude verhaal van Mariken van Nieumeghen.

En -net naast het oude kasteel aan de Waal- staat het Valkhofmuseum. De buitenkant is foeilelijk, maar binnen is het allemaal licht en ruim.

Dagfoto 295-2011 Nijmegen

andere
verhalen