Dagfoto 295-2011 Nijmegen

Dagfoto 295-2011 Nijmegen

Oktober laat zich dit jaar, vooral in de weekeinden, van een zonnige kant zien. Vandaag zou het ook mooi gaan worden: onbewolkt en een graad of 15, wel met een fris windje. 

Dagfoto 295-2011 NijmegenEnfin, tijd om Nijmegen te gaan ontdekken (had net zo goed Tilburg, IJlst of Zoutelande kunnen zijn). De keus was prima. Nijmegen is prachtig. Typisch zo’n bruisende studentenstad.

De Occupy-beweging was dan ook ruimschoots aanwezig. Deze club, die zich wereldwijd manifesteert, maakt zich boos op de bankensector en nog veel meer zaken. Het motto: we moeten weer wat beter op elkaar gaat letten en niet het geld en het ego centraal stellen. Ik vind dat prima ideeën.

De demonstranten in Nijmegen waren nog niet helemaal op sterkte. De tenten werden nog opgebouwd, de spandoeken nog beschilderd en de muren moesten nog worden voorzien van honderden mededelingen.

En dan was er natuurlijk nog de Waal met fantastische schepen en een uitermate gezellige kade. In de stad zelf zijn nog veel kleinere speciaalzaken met veel kunst- en antiek-ateliers, plus talrijke kerken en kapelletjes. Natuurlijk wordt er regelmatig gerefereerd aan het oude verhaal van Mariken van Nieumeghen.

En -net naast het oude kasteel aan de Waal- staat het Valkhofmuseum. De buitenkant is foeilelijk, maar binnen is het allemaal licht en ruim.

Dagfoto 295-2011 Nijmegen

Stuur me nieuwe verhalen…
Archieven
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. Bekijk wat de Kamer van Koophandel daarover schrijft.

De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

De Smachtwacht (2013-nu)

Je hebt ze vast wel eens gezien: honden die aangelijnd voor een winkel wachten op de terugkeer van hun baas. In de loop der jaren heb ik er veel op de foto gezet. Dat levert een lange rij 'Smachtwachten' op...

Bekijk de smachtende wachters...

Hond aangelijnd voor AH-supermarkt

Alles wat je altijd al wilde weten over een goede profielfoto

Erik Zoomers (webdeskundige) en Gerard Oonk (fotograaf) duiken in de wereld van de profielfoto. Waar moet je op letten en wat kost een goed portret? Lees hun mailwisseling.

Recente berichten
Websitebouw

Deze website gebruikt cookies (Google Analytics, Facebook). Als je verder wilt rondkijken, stem dan in met het gebruik van cookies.  Meer info