Dagfoto 302-2011 Herfstfoto’s

Dagfoto 302-2011 Herfstfoto’s

Er staan geen afspraken in de agenda dit weekeinde. Meestal betekent dat tijd om achterstallige werkjes in te halen. Even vaak stel ik dat uit en doe dingen die leuker zijn, zoals lezen, muziek luisteren, of foto’s maken. Vandaag heb ik de camera maar weer eens uit de rugzak gehaald. Het was licht bewolkt en droog. Dat is mooi weer om een wit vel papier op de tuintafel te leggen en wat plaatjes te schieten. Er was geen plan en geen doel, behalve dat ik ‘iets met de herfstfoto’s’ wilde doen.

Verder zit de uitzetting van een 18-jarige Angolese asielzoeker (Mauro Manuel) de laatste dagen erg in m’n hoofd. Dat wilde ik ook graag visualiseren. Uiteindelijk is dat een potje met knikkers geworden. Voor mij het symbool van een kleurrijke samenleving die we met z’n allen kunnen vormen als we niemand over de rand laten vallen.

Het liefst had ik alle achtergronden even wit gehad. Dat valt in de praktijk erg tegen. In Aperture heb ik behoorlijk gefröbeld met de instellingen van de witbalans en belichtingsmeters, maar er zit toch nog teveel verschil tussen de plaatjes. Ik heb de hele sessie gewerkt met een zelf ingestelde witbalans op de camera, maar zelfs dat heeft niet mogen baten. Als je tips hebt hoe ik dat een volgende keer slimmer aanpak, stuur me dan een mailtje alsjeblieft.

Dagfoto 302-2011 Herfstfoto's
Dagfoto 302-2011 Herfstfoto's
Dagfoto 302-2011 Herfstfoto's
Dagfoto 302-2011 Herfstfoto's
Dagfoto 302-2011 Herfstfoto's
Dagfoto 302-2011 Herfstfoto's
Dagfoto 302-2011 Herfstfoto's
Stuur me nieuwe verhalen…
Archieven
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. Bekijk wat de Kamer van Koophandel daarover schrijft.

De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

De Smachtwacht (2013-nu)

Je hebt ze vast wel eens gezien: honden die aangelijnd voor een winkel wachten op de terugkeer van hun baas. In de loop der jaren heb ik er veel op de foto gezet. Dat levert een lange rij 'Smachtwachten' op...

Bekijk de smachtende wachters...

Hond aangelijnd voor AH-supermarkt

Alles wat je altijd al wilde weten over een goede profielfoto

Erik Zoomers (webdeskundige) en Gerard Oonk (fotograaf) duiken in de wereld van de profielfoto. Waar moet je op letten en wat kost een goed portret? Lees hun mailwisseling.

Recente berichten
Websitebouw

Deze website gebruikt cookies (Google Analytics, Facebook). Als je verder wilt rondkijken, stem dan in met het gebruik van cookies.  Meer info