Dagfoto 324-2010 Tweeling

Dagfoto 324-2010 Tweeling

We zijn bij m’n fotoclubje nu toe aan het echte modellenwerk. Gisteravond zat er plotsklaps een heuse eeneiige tweeling in de studioruimte. De meiden waren 17, een beetje verlegen in het begin, maar daarna ging de rem er af. Het lijkt me een crime om voor twaalf klepperende camera’s te staan en te doen alsof je ontspannen bent, maar zij deden het. Nul ervaring, 100% plezier! Chapeau.

De Bovenmeester van de Fotoschool wilde aantonen dat je met beperkte middelen best aardige portretfoto’s kunt maken. Hij had natuurlijk -zoals altijd- gelijk, maar het is mij niet gelukt om de plaat voor de Zilveren Camera te schieten. Het was een beetje te druk op de ‘catwalk’ en het licht net te weinig voor ruisarme foto’s.

Desalniettemin: met 1 lampje en een reflectiescherm kun je leuke effecten creëren.

Dagfoto 324-2010 Tweeling
Dagfoto 324-2010 Tweeling
Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw