GO-Foto-logo-wit
Dagfoto 367-2011 Chagall
Dagfoto 367-2011 Chagall

Gepubliceerd op

Om eerlijk te zijn: ik kom niet vaak op stations. Eigenlijk nooit, hooguit om iemand op te halen of weg te brengen. Vandaag was het anders…

De NS organiseert nu een jaar of wat het ‘NS try out festival’. Ik had er nog nooit van gehoord, maar dankzij de zoon van een goede vriend verzeilde ik vandaag -op het station van Amersfoort- midden in zo’n festival. Op een klein podium in de stationshal stonden beginnende artiesten hun kunsten te vertonen. Omdat het festival een samenwerkingsverband is tussen NS en Radio 3FM waren er veel SeriousTalent-bands aanwezig. Zo-ook de jonge Chagall met gitarist Leon. Ze presenteerden een alleraardigste set van vijf nummers. De aankondigingen tussen de nummers waren soms wat geforceerd en één songtekst zat nog niet helemaal in het hoofd, maar het is overduidelijk dat Chagall met haar vrienden het ver gaat schoppen.

De organisatie was perfect: mooi licht, goed geluid en alles keurig op tijd…;-)

Bij de meeste muziekoptredens moet je de ISO-waarden hoog opschroeven en het diafragma volledig open zetten. Hier niet. Er waren lumen genoeg om mooie plaatjes te schieten. Volgend jaar ga ik weer!

Dagfoto 367-2011 Chagall
Dagfoto 367-2011 Chagall
Dagfoto 367-2011 Chagall
Dagfoto 367-2011 Chagall

Persbericht Nederlandse Spoorwegen (05-07-2011)

Voor de derde editie van het NS Try Out Festival gaan NS en 3FM Serious Talent op zoek naar een veelbelovend festivaltalent. Kanshebbende bands treden op tijdens het komende NS Try Out Festival. Muziektalent tussen de 16 en 28 jaar kan zich tot 29 juli aanmelden via de website Ongekend Talent.

Online campagne

Om NS Festivaltalent te worden, moeten de bands in de aanloop naar het NS Try Out Festival via verschillende sociale media actief online campagne voeren. Met als doel: zoveel mogelijk publiek in de stationshal verzamelen tijdens hun act op dit unieke festival. De band die het meeste publiek bij elkaar speelt, komt bij 3FM op de radio en krijgt treintickets naar Berlijn aangeboden door NS Hispeed.

Social Media Chart

Welke band ‘talk of the internet’is, wordt gemeten in een Social Media Chart. Hoe meer aandacht voor een band op Youtube, Twitter, Myspace, Hyves, Facebook of Last.fm, hoe hoger de positie in de chart. Tijdens de optredens wordt bovendien de publiekswaardering gemeten. De prijsuitreiking is op 15 oktober.

Chagall
Chagall (2011)

andere
verhalen