GO-Foto-logo-wit
Dubbelwoorden en andere onzin | 045-2016
Dubbelwoorden en andere onzin breed

Gepubliceerd op

Om de haverklap start ik -voor m’n eigen plezier- nieuwe fotoprojectjes. Sommige bloeden snel dood, andere gaan na een tijdje in de vriezer en met een klein aantal ben ik voortdurend bezig.

Het idee van de ‘dubbelwoorden’ ontstond in 2010. Vanmiddag popte het plotsklaps weer op.

Dubbelwoorden, of dubbelfoto’s (ik ben nog niet tevreden over de naam), zijn twee zelfstandige naamwoorden die samen weer een nieuw woord vormen. Neem bijvoorbeeld ‘spijker’ en ‘broek’. Als je die twee combineert, krijg je een spijkerbroek. Op de grote foto zie je een ‘spiegel’ en een ‘ei’. Ach, je hebt het format nu wel in de smiezen, denk ik.

Zoals gezegd: vanmiddag kreeg ik plotseling weer de geest.

Dubbelwoorden en andere onzin breed (1)
 

Schillenmes en bakboter zijn ook dubbelwoorden

Op maandag is het mijn beurt om te koken. Dat is niet mijn favoriete taakje en het liefst gooi ik een paar die ‘verse’ pizza’s van Albert Heijn in de oven. Daar kom ik niet iedere week mee weg…

Vandaag had ik weer eens geen zin in dat eindeloze gedoe met schillenmesjes, snijplanken en bakboter, maar de sperzieboontjes moesten nu echt op was me te kennen gegeven.

Bonenstaak

Dan komt bij mij het drukken, dralen en uitvluchten verzinnen. Ik had zin om een dag te staken. Je voelt ‘m misschien al aankomen… ‘bonen’ en ‘staken’. Jawel hoor: er was weer een nieuw exemplaar van de dubbelwoorden geboren. Ik hoefde alleen nog maar een beetje te fröbelen met papier, kaasprikkers en achtergronddoek. Geloof me, dat levert echt veel meer plezier op dan al die draadjes uit die groene stengels peuteren.

Enfin: we hebben best lekker gegeten…

andere
verhalen