Praatklanten en abstractie | 044-2016

Praatklanten en abstractie | 044-2016

De afgelopen weken heb ik een handvol websites gebouwd. Ze zijn allemaal bestemd voor ‘praatklanten’. Het zijn opdrachtgevers die vooral diensten aanbieden, waarbij een gesprek aan tafel of de computer een bovengemiddeld grote rol spelen. Er zit geen automonteur, schilder, of patatbakker tussen dus.

De klant waardeert het zeer dat ik -naast het technische bouwwerk- ook fotografie en tekst kan leveren. Die combinatie van vaardigheden blijkt een gat in de markt. Toch zit er wel een addertje onder het gras.
 
Praatklanten en abstractie boven
 

Detailfoto’s

Hoe zorg je er voor dat praatklanten ook leuke foto’s op hun site krijgen? Je hebt al snel vijftien tot twintig illustraties nodig om de pagina’s mooi te laten ogen, maar het is geen optie om uitsluitend gesprekjes aan tafel te fotograferen.

We hebben gelukkig een truc verzonnen. Veel opdrachtgevers hebben attributen om zich heen verzameld die typerend zijn voor henzelf, of voor het werk dat ze doen. Van die voorwerpen maak ik detailfoto’s en die krijgen dan een plekje op de nieuwe site.

Abstractie

Als je een beetje selecteert op kleur en vorm, dan kun je van ‘onduidelijke’ fragmenten uit een foto heel sfeervolle composities maken. Het leuke is dat de praatklanten precies weten wat er op het plaatje staat, terwijl een sitebezoeker aangenaam wordt verrast door de frisse en abstracte vormgeving van het digitale visitekaartje.


Credits: de grote foto boven dit artikel is een deel van een schilderij van kunstenaar Lora Harreveld.

 

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw