Fotografie als therapie | 041-2016

Fotografie als therapie | 041-2016

De wekker ging ongeveer midden in de nacht. ‘t Was de schuld van de werkmannen…. Ze hadden me dit keer ontboden om kwart over zeven. Ik zou een deur aan de andere kant van Amersfoort voor ze open doen. Hun busje arriveerde even over achten. “File meneer!” En dan zet je toch maar weer koffie…

Verder was het een dag zonder hoogtepunten. Er lag veel schrijfwerk te wachten. Dat vind ik heerlijk om te doen, maar na een uur of drie wil je ook wel eens wat anders. Gelukkig gaf het koffiezetapparaat de geest. Ik stond mezelf toe om naar de Mediamarkt te rijden. Even onder de mensen en dan weer op volle kracht verder…

Fotografie als therapie
Maar mijn concentratiespanne wordt steeds korter naarmate de dag vordert. De volgende creativiteitsspurt hield ik twee uur vol en toen kwam de Man met de Hamer. Dan is er altijd nog de camera.

Beelden kunnen spreken

Het is heerlijk om met een toestel in je hand door het huis te dwalen, op zoek naar een lekker shot. Buiten is nog beter. Ik knap er altijd van op en daarna gaat het denkwerk ook weer makkelijker. Fotografie als inspiratie!

Fotografie is ook goed als woorden tekort schieten.

Dit is een periode waarin mijn familie en een paar vrienden lastig nieuws op hun bordje krijgen. Soms weet je dan niet wat je zeggen moet, behalve de gebruikelijke cliché’s. Een beeld helpt me soms. Je kunt er lichtheid in leggen, verwachtingsvolle hoop en liefde.

Laat ik dat vandaag maar eens doen…

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw