GO-Foto-logo-wit
Kunst in de bouw | 042-2016
Kunst in de bouw breed

Gepubliceerd op

De laatste tijd loop ik regelmatig door een museum, of een galerie. Ik ben van kunst gaan houden. Het zal de leeftijd zijn. Tot een paar jaar geleden kwam ik uitsluitend bij popconcerten en in bioscopen.
‘t Kan verkeren…

Vandaag had ik een nieuwe ervaring: kunst in de bouw!

In het nieuwe appartement van mijn zoon had een werkmeneer de radio zachtjes afgestemd op een klassiek station. Niks 100%NL, of Sky, gewoon ClassicFM met de Grote Meesterwerken. Je verwacht het niet, maar het kan best. Het gaf een soort inspirerende rust.

Ik ben meteen zelf aan het ‘scheppen’ geslagen. Als Mozart het goed doet uit een besmeurde bouwradio, dan kan Leonardo Da Vinci vast-en-zeker een iPhone aan.
Kunst in de bouw

De kleine Mona Lisa is overgebleven uit de inboedel van een vorige eigenaar van het pand.

Je krijgt er meteen de echte ‘mevrouw Lisa‘ bij. Dagelijks verdringen zich twintigduizend kunstliefhebbers voor dit schilderij in het Louvre. Ik had haar heel even alleen. Het was betoverend….Kunst in de bouw Mona Lisa Louvre

 

andere
verhalen