GO-Foto-logo-wit
Herinneringen voor een tientje | 060 schrikkeldag 2016
Herinneringen voor een tientje nepdecor in Hollywood

Gepubliceerd op

Er is een periode geweest dat ik ieder jaar zeker één keer naar Amerika ging. De baas wilde betalen en ik wilde niet weigeren.

Het was de tijd van analoge camera. Ik nam het ding altijd trouw mee, maar lang niet alle foto’s zijn toentertijd afgedrukt. De herinneringen zakten dus langzaam weg…. Tot vandaag! Ik heb namelijk  een heuse ‘Film Strip Scanner’ aangeschaft. Het ding kostte bijna niks en blijkt nu al goud waard.

Een tijdje geleden stuurde webgoeroe Herbert Blankesteijn me een mailtje: “Gerard, jij bent toch van de foto’s? Bij de Aldi in Aalten ligt een negatievenscanner voor een tientje. Meenemen????” Het was een drukke periode en ik zag mezelf niet avondenlang op een zolderkamertje oude foto-albums digitaliseren, maar ach, aan een tientje kon ik me geen buil vallen.
 
Herinneringen voor een tientje
 
Vandaag heb ik het apparaat uit voor het eerst uit z’n doos gehaald. ‘t Is geen handig ding en de scans zien er behoorlijk smoezelig uit, maar het is geweldig om oude tijden naar het beeldscherm te toveren. Alle herinneringen aan het najaar van 1996 komen weer boven.

Zo was daar Gretchen Peters, een leuke Amerikaanse countryzangeres. Ik moest haar interviewen voor de radio en de enige rustige plek was op de rand van mijn hotelbed….

Ik vond het halfuur durende bliksembezoek terug aan de machtige Grand Canyon en het nepdecor in Los Angeles. Oh ja, dan was er ook nog die nachtelijke schietpartij op onze auto. De volgende dag zat het in het radionieuws. Herinneringen om nooit te vergeten….

Herbert is een held!
 
Herinneringen voor een tientje Gretchen Peters
 
Herinneringen voor een tientje Grand Canyon
 
Herinneringen voor een tientje Donkere snelweg

andere
verhalen