Het verkeerdt, een hoofd vol verhalen

Het verkeerdt, een hoofd vol verhalen

Kees Aelberts heeft een hoofd vol verhalen. ‘t Zijn net rijpe appels: klaar om te plukken en te veel om voor jezelf te houden. Daarom heeft Kees iets bedacht: hij gaat z’n levenservaringen delen met iedereen die ze wil horen. Ik mocht aanwezig zijn bij zijn allereerste podiumvoorstelling. Titel: ‘het verkeerdt!’.

Rouwdouwer en filosoof

Kees is een boom van een vent, handen als kolenschoppen en een lach die op onweer lijkt. Hij heeft een hoofd waar veel in zit. ‘t Is daarbinnen een enorme kluwen van spannende spinsels, nostalgische herinneringen, wilde gedachten, ontspruitende ideeën en fantastische filosofietjes.
Kees Aelberts Verhalen in Het verkeerdt

Danger. High voltage!

Ik ken Kees ook buiten de theaterzaal. Als je hem toevallig tegenkomt, dan vliegen de verhalen je meteen om de oren. ‘t Is alsof je met Neil Armstrong op de maan landt, naast Max Verstappen een Grand Prix rijdt en met Freek Vonk een nieuwe spinnensoort ontdekt. En dat allemaal tegelijkertijd! Als ik Kees een uurtje heb gesproken, ben ik doodop van alle energie die hij afgeeft.

Kees heeft een professional in de arm genomen die helpt bij het stroomlijnen van zijn verhalen; een heuse regisseur. Dat scheelt een hoop. Kees blijft keurig tussen de witte lijnen van de uitgezette wegmarkering. De voorstelling die ik zag, had een kop een staart en een stevig middenstuk. Er zaten grappige anekdotes tussen en een hele serie diepdenkertjes.

Verhalen vol passie

Kees presenteert zich als een hardwerkende chauffeur. Hij gaat op weg en neemt zijn publiek mee op reis. Een vrachtwagen is het vervoermiddel. We leren dat je altijd een zwembroek in je koffer moet stoppen, dan kun je op veel meer plekken douchen. Kijk, daar heb je iets aan, praktische tips voor globetrotters….

De voorstelling zit vol metaforen. De reis is vooral bedoeld om het leven gestructureerd in woorden te vatten, van voorbereiding tot eindbestemming. De basisbagage ligt vanaf het begin in de cabine, maar onderweg wordt er behoorlijk wat extra lading toegevoegd. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar de voorstelling blijft een luchtige toon houden. Het is bovendien een genot om de passie van deze man te mogen proeven.

Naakt in de volgspot

Ik heb een mateloze bewondering voor Kees. Hij durft het aan om zijn vertrouwde bestaan tussen monteurs, laders, europallets en vrachtbrieven los te laten en de spotlights op te zoeken. Gewoon omdat het kan. Zo’n eerste keer is eng. Je staat plots in je blootje op de planken.

Zo’n zwembroek komt altijd van pas….


 

NB.: Je kunt Kees ook kennen als ‘De Volvofluisteraar

12 reacties on This Post

Kees Aelberts
3 september 2016

Je hebt mijn sprong in het diepe goed verwoord!
Een zwembroek… altijd handig

Jolle Schraa
3 september 2016

Het moest er een keer van komen !!!

Laury Watervoort
3 september 2016

kees,
Even heel kort
Geweldig.

Laury

Maaike
3 september 2016

Heb veel bewondering voor jou en dit nieuwe avontuur Kees, het moest er inderdaad een keer van komen, doen is een tweede! You did it?
Volgende keer ben ik er graag bij, eindelijk iemand die de wereld ziet zoals ie is.. En dat durft uit te spreken. En nu ook wilt delen met velen!
Die hersenspinsels, ervaringen, interesses en opvattingen en meningen van jou vind ik altijd interessant en luister er graag naar.?
Ik denk dat je je “roeping” hebt gevonden.

Bert Meeuwsen
3 september 2016

Mooi! Verhalend vermaken én vormend bijdragen aan anderen. Goed om je talent te stroomlijnen en op de weg te helpen en te houden. Een heuse professionele steun en toeverlaat om de weg te wijzen, zodat jij over wegen kunt verhalen en tegelijk anderen kunt wijzen. Een, overweging en tegelijk wijs én onwijs. Mooi!

Laury Watervoort
3 september 2016

Had graag in de zaal gezeten tijdens je debut. Reizen praten verhalen vertellen zit in je bloed. Dus dit ben jij ten voeten uit. Nu afwachten wat het grote publiek vindt. In kleine kring zat het wel goed. Mensen hingen altijd aan je lippen als je aan het vertellen bent, ondergetekende inbegrepen. In ieder geval heel veel succes met dit nieuwe avontuur. Zal beslist nog meer verhalen opleveren. Je al enorme levens ervaring uitbreiden. En voer voor de filosoof opleveren.

Arjan van der Veer
3 september 2016

Prachtig!

Het verkeerdt. Een hoofd vol verhalen – hetverkeerdt
3 september 2016

[…] recensie van mijn eerste optreden vindt U hier Door Gerard […]

Timvir
3 september 2016

Top gedaan je gedachten zo te stroomlijnen we moesten trouwens gelijk denken aan de avonden met zelfgemaakte wijn en kaas aan de andere kant vd plas. Gr T&V

Peet kisters
4 september 2016

Je bent hiermee
op de goeie weg Kees!
Groet
Peet

Boaz van der Schaaf
14 september 2016

Gaaf Kees! ik kan weinig toevoegen aan de eerdere complimenten, behalve dat deze spannende stap me eigenlijk niet verbaast, want het past je denk ik ook uitermate goed!Verhalen met geur en kleur!
Hou ons op de hoogte van de voorstellingenagenda! Groeten, Boaz

Liesbeth
20 september 2016

Kees, wat ontzettend leuk! Ik heb je voorstelling niet geien, maar ‘ik zie wel staan’! Je verhalen mogen gehoord worden en je inspiratie gedeeld. Ik hoop dat ik je nog eens op het podiumkan zien staan.

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw