KKR Amersfoort | 064-2016

KKR Amersfoort | 064-2016

Mijn eerste associatie met de titel ‘KKR Amersfoort’ was negatief. Ik dacht aan een eng clubje met vreemde ideeën. Inmiddels weet ik beter. KKR staat voor KunstKijkRoute en het is één van de leukste evenementen in Amersfoort.

De KunstKijkRoute bestaat al meer dan twintig jaar. Amersfoort heeft daarmee één van de oudste open atelierroutes van Nederland in huis.

Het idee is simpel: op zes zondagen zetten tientallen kunstenaars en galeries hun deuren wijd open voor geïnteresseerden. Zelfs als je geen cent geeft om kunst, dan is het nog steeds een geweldige gelegenheid om gratis een kijkje te nemen in prachtige ateliers en studio’s.

KKR Amersfoort. Foto van catalogus van de KunstKijkRoute 2016.KKR data

Op zondag 20 maart is de eerste KKR van 2016. De andere zondagen zijn 17 april, 15 mei, 18 september, 16 oktober en 2 november.

Vandaag werd de nieuwe ‘catalogus’ gepresenteerd. Het is -als ieder jaar- een prachtig boekje geworden. Als je alle pagina’s hebt bekeken, dan moet je wel onder de indruk zijn van het enorme creatieve potentieel van deze stad.

Vincent van Gogh

Henk van Tilburg, de fotoconservator van Archief Eemland gaf vanmiddag een inleiding. Hij zette de huidige generatie exposanten op de schouders van een indrukwekkende rij voorgangers. Kunst en Amersfoort hebben iets met elkaar, zo bleek.

Het werd een interactieve bijeenkomst met een hoop onrust in de zaal toen Henk liet zien dat begin vorige eeuw ongeveer tachtig werken van Vincent van Gogh in Amersfoort te zien zijn geweest. Er was een verzekering afgesloten voor de reis van de kunststukken. De galeriehouder moest maar liefst 414 gulden betalen om al die Van Goghs in huis te krijgen. Dat waren nog eens tijden…

Keistad Fotocollectief

Het Keistad Fotocollectief doet natuurlijk ook mee aan de KKR. Het is nog een paar nachtjes slapen en misschien is je agenda op zondagmiddag 20 maart toch nog leeg. Kom dan eens naar onze mooie binnenstad en loop binnen bij een schier eindeloze rij artistiekelingen. We vinden het leuk als je komt!

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw