GO-Foto-logo-wit
KKR Amersfoort | 064-2016
KKR Amersfoort. Foto van catalogus van de KunstKijkRoute 2016.

Gepubliceerd op

Mijn eerste associatie met de titel ‘KKR Amersfoort’ was negatief. Ik dacht aan een eng clubje met vreemde ideeën. Inmiddels weet ik beter. KKR staat voor KunstKijkRoute en het is één van de leukste evenementen in Amersfoort.

De KunstKijkRoute bestaat al meer dan twintig jaar. Amersfoort heeft daarmee één van de oudste open atelierroutes van Nederland in huis.

Het idee is simpel: op zes zondagen zetten tientallen kunstenaars en galeries hun deuren wijd open voor geïnteresseerden. Zelfs als je geen cent geeft om kunst, dan is het nog steeds een geweldige gelegenheid om gratis een kijkje te nemen in prachtige ateliers en studio’s.

KKR Amersfoort. Foto van catalogus van de KunstKijkRoute 2016.KKR data

Op zondag 20 maart is de eerste KKR van 2016. De andere zondagen zijn 17 april, 15 mei, 18 september, 16 oktober en 2 november.

Vandaag werd de nieuwe ‘catalogus’ gepresenteerd. Het is -als ieder jaar- een prachtig boekje geworden. Als je alle pagina’s hebt bekeken, dan moet je wel onder de indruk zijn van het enorme creatieve potentieel van deze stad.

Vincent van Gogh

Henk van Tilburg, de fotoconservator van Archief Eemland gaf vanmiddag een inleiding. Hij zette de huidige generatie exposanten op de schouders van een indrukwekkende rij voorgangers. Kunst en Amersfoort hebben iets met elkaar, zo bleek.

Het werd een interactieve bijeenkomst met een hoop onrust in de zaal toen Henk liet zien dat begin vorige eeuw ongeveer tachtig werken van Vincent van Gogh in Amersfoort te zien zijn geweest. Er was een verzekering afgesloten voor de reis van de kunststukken. De galeriehouder moest maar liefst 414 gulden betalen om al die Van Goghs in huis te krijgen. Dat waren nog eens tijden…

Keistad Fotocollectief

Het Keistad Fotocollectief doet natuurlijk ook mee aan de KKR. Het is nog een paar nachtjes slapen en misschien is je agenda op zondagmiddag 20 maart toch nog leeg. Kom dan eens naar onze mooie binnenstad en loop binnen bij een schier eindeloze rij artistiekelingen. We vinden het leuk als je komt!

andere
verhalen