Klein doosje op wielen | 055-2016

24 februari 2016
door
in Dagfoto
1 reactie
, ,
Klein doosje op wielen | 055-2016

Onze eerste auto was een Isar, een klein doosje op wielen. Ik was zes en mocht met m’n vader mee naar de showroom in Arnhem om de kleur uit te zoeken.

Mijn voorkeur ging uit naar een lichtblauw exemplaar. M’n moeder koos voor wit, net als de verkoper. De keurige meneer had het over de latere inruilwaarde en meer van dat soort termen die ik toen nog niet begreep. Maar goed, het werd dus een witte.

Klein doosje op wielen
 
Het autootje was net iets groter dan de Goggomobiel. Het lange lijf van mijn vader paste er maar amper in. We moesten het er mee doen, want de spaarpot was helemaal leeg.

Mijn vader had niks met auto’s. Slechts twee dingen waren belangrijk: 1. ze mochten niet zwart zijn, 2. als we naar zijn ouders reden moest de auto er pico bello uitzien.

Na dat kleine doosje ging mijn vader shoppen bij de plaatselijke garagehouder in Dinxperlo. Ik denk dat ‘ie een dozijn Simca’s heeft versleten. Het waren van die praktische auto’s met een vijfde deur en voldoende bagageruimte om de workmate, of het tuingereedschap in te gooien. Nog steeds een doosje, maar dan iets groter… Ik herinner me nog een flets, oranje geval. Ach, je kon ‘m makkelijk terugvinden op een volle parkeerplaats, dat dan weer wel.

Vandaag rijd ik voor de laatste keer naar mijn vader. Ik heb de auto keurig gepoetst.

1 reactie on This Post

Willy
26 februari 2016

!!!

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw