Wolkenman | 056-2016

Wolkenman | 056-2016

Wolken zijn de vrienden van een fotograaf. Zelfs zonder landschap zijn de wolken vaak al genoeg.

Ik houd van onrustige luchten. Ze mogen dreigend zijn, of zwaar gekleurd, maar ook die lange straten vol donzige wattenbollen zijn prachtig. Ik ben een echte ‘wolkenman’.

Stan van Houcken schrijft in het boek ‘Reizen door Nederland‘:

Het land is soms niet meer dan een omlijsting onder aan het schouwspel om de luchten beter tot hun recht te laten komen. {….} De voortijlende wolken zijn als metaforen voor onze eigen onrust. {….} De wolken horen bij het noorden, zoals de zon hoort bij het zuiden.

Wolkenman. Foto van een dreigende lucht met oranjerode tekening.
 

De bergen- en de wolkenman

Een Afrikaan zei een tijdje geleden tegen me: “Jullie klagen dat je in Holland geen bergen hebt. Zeur niet! Kijk eens goed om je heen. Jullie wolken zijn de mooiste op aarde, daar kan geen berg tegen op.

Soms vertegenwoordigt de tekening van de hemel ook je gevoel. Dat had ik gisteravond toen ik naar de lucht stond te kijken en me probeerde voor te stellen wat er vandaag nog zou volgen.

Het was mooi, zowel die lucht, als de dag die toen nog moest komen.

We stonden vandaag -na een eervolle kerkdienst- op een klein kerkhof in de Achterhoek. De wolken pakten zich samen, maar op ons plekje scheen de zon. Een mooie bundel licht scheen van boven naar beneden. Het was een verdrietige, maar goede dag!

1 reactie on This Post

Willy
26 februari 2016

Ik kan helemaal meevoelen!

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw