GO-Foto-logo-wit
Memory Lane | 078-2016
Memory Lane Markt Dinxperlo breed

Gepubliceerd op

De benzine in Duitsland is twee dubbeltjes per liter goedkoper dan in Nederland. Dat scheelt ongeveer een tientje op een tank. En daar kun je heeeeeeel veel drop voor kopen op de markt in Dinxperlo.

Dinxperlo

Vanmiddag was ik even bij m’n moeder in het kleine grensdorp. Een bezoekje is altijd gezellig, maar het is dubbel feest tijdens de wekelijkse markt. ‘Dinxper’, zoals de autochtonen het noemen, wordt dan ingenomen door de Duitsers.

Het legioen Oosterburen komt bij ons dingen kopen die goedkoper, of veel lekkerder zijn dan in eigen land. Hoe-dan-ook: de marktlieden schreeuwen om het hardst in het Koeterwaals.

Memory Lane Markt Dinxperlo dropToffe Theo

Mijn jeugd ligt in Dinxperlo. Tijdens de puberjaren zocht ik mezelf in de kroegen aan het kerkplein, of bij de snackbar van Theo te Grotenhuis.

Op vrijdagmiddag kocht ik drop bij de kraam op het midden van de markt; zacht/zoet, van die spoorbielzen en Mannekes Pis. Toen dacht je nog niet aan de sluipmoordenaar ‘suiker’, cholesterol en vaatvernauwing. Je at een halve kilo zonder problemen weg. En daarna een illegaal biertje bij Theo.

Vanmiddag ben ik weer even naar het midden van de markt gelopen. De dropkraam is er nog. Ze verkopen hetzelfde spul als dertig jaar geleden. Alleen de negerzoenen zijn verdwenen uit het assortiment.

Misselijk

Op de terugreis heb ik de lekkerste exemplaren uit de grote zak gevist. De resterende helft van de dropjes ligt op de achterbank. Dat komt morgen wel. Nu ben ik misselijk. En het biertje heb ik niet eens genomen…. Ik word een watje.

andere
verhalen