Memory Lane | 078-2016

Memory Lane | 078-2016

De benzine in Duitsland is twee dubbeltjes per liter goedkoper dan in Nederland. Dat scheelt ongeveer een tientje op een tank. En daar kun je heeeeeeel veel drop voor kopen op de markt in Dinxperlo.

Dinxperlo

Vanmiddag was ik even bij m’n moeder in het kleine grensdorp. Een bezoekje is altijd gezellig, maar het is dubbel feest tijdens de wekelijkse markt. ‘Dinxper’, zoals de autochtonen het noemen, wordt dan ingenomen door de Duitsers.

Het legioen Oosterburen komt bij ons dingen kopen die goedkoper, of veel lekkerder zijn dan in eigen land. Hoe-dan-ook: de marktlieden schreeuwen om het hardst in het Koeterwaals.

Memory Lane Markt Dinxperlo dropToffe Theo

Mijn jeugd ligt in Dinxperlo. Tijdens de puberjaren zocht ik mezelf in de kroegen aan het kerkplein, of bij de snackbar van Theo te Grotenhuis.

Op vrijdagmiddag kocht ik drop bij de kraam op het midden van de markt; zacht/zoet, van die spoorbielzen en Mannekes Pis. Toen dacht je nog niet aan de sluipmoordenaar ‘suiker’, cholesterol en vaatvernauwing. Je at een halve kilo zonder problemen weg. En daarna een illegaal biertje bij Theo.

Vanmiddag ben ik weer even naar het midden van de markt gelopen. De dropkraam is er nog. Ze verkopen hetzelfde spul als dertig jaar geleden. Alleen de negerzoenen zijn verdwenen uit het assortiment.

Misselijk

Op de terugreis heb ik de lekkerste exemplaren uit de grote zak gevist. De resterende helft van de dropjes ligt op de achterbank. Dat komt morgen wel. Nu ben ik misselijk. En het biertje heb ik niet eens genomen…. Ik word een watje.

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw