Websitebouw | 079-2016

Websitebouw | 079-2016

Een frietbakker lust geen patat; een schilder verwaarloost zijn eigen huis en een websitebouwer komt niet toe aan de updates van zijn eigen pagina’s. ‘t Is raar maar waar.

De laatste maanden heb ik nogal wat websites gebouwd. Als zo’n klus is geklaard, dan voeg ik standaard een linkje toe naar mijn eigen website. Stel dat een bezoeker erg enthousiast is over de websitebouw, dan kan ‘ie makkelijk de weg naar mijn zakelijke plek op het web vinden.

Websitebouw Textmaker HooglandGratis reclame

Vandaag heeft één van mijn klanten een grote mailing de deur uit gedaan. Ze meldt vol trots dat haar nieuwe digitale visitekaartje klaar is en dat ‘Textmaker in Hoogland‘ voor het prachtige ontwerp en de innovatieve fotografie heeft gezorgd. Dat is geweldig. Gratis reclame bij honderden mensen die ik zelf nooit had kunnen bereiken. Daar kun je alleen maar van dromen…

Nachtmerrie

Er was meteen ook een puntje van zorg. Eigenlijk meer een nachtmerrie om in de terminologie te blijven. Ik heb op de website van Textmaker nog geen pagina’s gemaakt die mijn recente aanbod beschrijven. Websitebouw is namelijk een nieuw product, naast de (journalistieke) teksten, het media-advies en de fotografie.

Het is reuze stom dat ik de zaken niet op orde heb, want het is de eerste en belangrijkste tip aan nieuwe klanten: beschrijf goed wat je doet en zorg dat bezoekers probleemloos je diensten kunnen vinden. Als mensen er moeite voor moeten doen, zijn ze weg. Ik weet het dus wel, maar ben bij mijn eigen site in gebreke gebleven.

Ondermaatse websitebouw

In alle haast heb ik een paar aanpassingen in de websitebouw gedaan, zodat eventuele bezoekers niet voor niks langs komen. Maar het is absoluut onder de maat. Ik schaam me diep. Morgen maar wat vroeger opstaan en meteen aan de slag….

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw