Opendakjesdag | 073-2016

Opendakjesdag | 073-2016

Dertien maart 2016! Vandaag heb ik het mos in de achtertuin gemaaid. Er stonden ook nog een paar grassprieten tussen….

En het was overduidelijk ‘opendakjesdag’. Alle cabrio’s van Nederland waren uit het vet gehaald. Heerlijk!

Passie

De dag begon met een interview. Ik mocht met Latha praten over haar fotografie-opleiding. Het is altijd geweldig om gepassioneerde, jonge mensen te ontmoeten die zich vol enthousiasme op een nieuw vakgebied storten. Latha doet dat. Ze wordt een grote, mark my words….Opendakjesdag. Foto van een jonge vrouw in een fotostudio.
Toen dus dat gras waar ik twee jaar geleden bijna rugklachten aan heb overgehouden. Al dat spitwerk van toentertijd heeft geen ene jota geholpen. Die constatering zorgde voor een miniem dipje in de dag. Langer dan twee minuten heeft het niet geduurd.

Buuf

Na gedane arbeid is het goed rusten. Ik mocht een tijdje soezen in de schommelstoel. De buurvrouw op rechts adviseerde -over de heg heen- dat ik beter even wat op m’n hoofd kon smeren, want ze meende schroeiend vlees te ruiken. Buuf houdt van grapjes…, maar de eerste blosjes zitten wel op de wangen. Dertien maart 2016!

Rond een uur of drie heb ik de C70 rijklaar gemaakt. Het moest er echt van komen, want ‘opendakjesdag’ wil ik voor geen goud missen. Vorig jaar viel het jaarlijkse feestmoment vijf dagen eerder.

Bricco Paradiso

Als kers op de taart was er ook nog een fles wijn van een tevreden klant. De afgelopen weken heb ik voor Ien een website gebouwd. Tot mijn verrassing stond ze plotseling op de stoep met een waanzinnig lekkere Bricco Paradiso uit Noord-Italië. Een absolute aanrader. Tikkie aan de zware kant, maar met een zachte, kruidige smaak van bosvruchten en koffie. De blosjes op de wangen werden alsmaar roder…

Dit was een heerlijke dag. Dertien maart 2016!

Stuur me nieuwe verhalen…
Archieven
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. Bekijk wat de Kamer van Koophandel daarover schrijft.

De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

De Smachtwacht (2013-nu)

Je hebt ze vast wel eens gezien: honden die aangelijnd voor een winkel wachten op de terugkeer van hun baas. In de loop der jaren heb ik er veel op de foto gezet. Dat levert een lange rij 'Smachtwachten' op...

Bekijk de smachtende wachters...

Hond aangelijnd voor AH-supermarkt

Alles wat je altijd al wilde weten over een goede profielfoto

Erik Zoomers (webdeskundige) en Gerard Oonk (fotograaf) duiken in de wereld van de profielfoto. Waar moet je op letten en wat kost een goed portret? Lees hun mailwisseling.

Recente berichten
Websitebouw

Deze website gebruikt cookies (Google Analytics, Facebook). Als je verder wilt rondkijken, stem dan in met het gebruik van cookies.  Meer info