GO-Foto-logo-wit
Pepers en andere hitte | 094-2016
Pepers en andere hitte. Foto van een Spaanse peper in een banaan.

Gepubliceerd op

Vandaag was de eerste zomerdag van 2016. De lente is net begonnen, maar de temperatuur klom vanmiddag al tot boven de twintig graden. Gelukkig was het vanochtend nog zwaar bewolkt en kon ik verder met de productfotografie van Spaanse pepers en andere hittebronnen.

Pepers en andere hitte. Foto van een doosje Zwaluwlucifers.Heet huiswerk

Je weet inmiddels dat de Grote Goeroe Pieter van Leeuwen me regelmatig huiswerkopdrachten geeft. Dit keer was de omschrijving een beetje vaag.

Pieter vroeg de dertien leden van het Keistad Fotocollectief om ‘iets’ te bedenken rond voedsel- of andere productfotografie. ‘t Moesten geen losse plaatjes worden. Nee, of we zo vriendelijk wilden zijn ook een thematische invalshoek te verzinnen.

Pinterest en de pepers

Pinterest vormt een eindeloze bron van inspiratie. Na een plezierig uurtje plaatjes kijken, kwam ik een foto tegen van een opgebrande lucifer die in de bedding van een thermometer ligt. Kijk maar even….

Met dat basisgegeven ben ik gaan stoeien. De keuken was dit keer bezet, dus mijn geïmproviseerde fotostudio moest verhuizen naar de kamer. De twee witte foto’s zijn gemaakt bij daglicht. Ik heb daar nog een reportageflitser aan toegevoegd in de hoop een helder witte achtergrond te krijgen.

Pepers en andere hitte. Foto van een omgevallen pot met peperkorrels.Photoshop als reddingsboei

Zowel het plaatje van de pot met pepers als de foto van de lucifers hebben nadien alsnog een grondige behandeling gehad in Photoshop. Het wilde namelijk niet lukken om met ‘natuurlijk’ licht uit te komen op 100% wit.

Morgenavond gaat de Grote Meester ons huiswerk beoordelen. Ik hoop dat deze eerste poging goed genoeg is, want anders moet ik deze week opnieuw de keuken of de kamer verbouwen.

Je zult toch lid zijn van een ambitieus fotocollectief…

andere
verhalen