GO-Foto-logo-wit
Verwarmingsketel | 067-2016

Gepubliceerd op

Onze peperdure verwarmingsketel is naar de sloop. Twaalf jaar geleden kwam ‘ie hier in huis. Hij heeft nooit gedaan wat ons was beloofd, maar echte kou hebben we gelukkig niet geleden. Alleen onder de douche, als er beneden iemand de afwas wilde doen.
Verwarmingsketel. Foto van een expansievat op de stoep.
 

Ontploffingsgevaar

De controlerend-geneesheer-met-overall zei dat hij de ketel moest afkeuren. “Er zitten haarscheurtjes in en die kunnen tot ongelukken leiden”, zei de man zo zacht dat ik hem om herhaling moest vragen. Daarna wilde ik graag weten aan welke ongelukken ik zoal moest denken. “Nou, brand, koolmonoxide en ontploffing. Dat soort zaken.” Hij wilde toch sterk adviseren om maar een nieuw exemplaar aan te schaffen.

Mijn tegenwerping dat krap twaalf jaar me wat kort leek voor het leven van een verwarmingsketel werd in de wind geslagen. Dat kwam wel vaker voor. “Niet heel vaak, maar soms”, zei hij weer wat zachter.

Cashback op de verwarmingsketel

Nu hebben we er één met twaalf jaar garantie. En cashback. En heel veel sterren op internet. Dat had die andere toentertijd niet. Het kan ook zijn dat ik de site van kieskeurig nog niet had ontdekt. Hoe het ook zij: we zitten er weer warmpjes bij.


Bij de grote foto: de verwarmingsketel van Zabriskie Point draait altijd op volle toeren. Heerlijk!

andere
verhalen