GO-Foto-logo-wit
Walhalla van Kees | 113-2016
Walhalla van Kees. Foto van een magazijn vol CD's.

Gepubliceerd op

Kees is bijna zestig, maar daar zit ‘ie niet echt mee, geloof ik. Hij heeft net alle vertrouwde schepen achter zich verbrand en is voor zichzelf begonnen. Hij bouwt zijn eigen Walhalla.

Walhalla van Kees. Foto van Kees Klop temidden van zijn voorraad CD's en DVD's.Snoepgoed in het Walhalla

Kees distribueert CD’s, boeken, DVD’s en steeds meer LP’s. Ik mocht vandaag even rondkijken in zijn nieuwe onderkomen. Het is alsof je in de hemel bent. Overal staan planken vol met de mooiste muziek; candy-all-over-the-place!

In de hoek met de grote schijven van vinyl had ik wel een draaitafel verwacht. Er stonden veel dansbare albums tussen. Maar voor verzetjes heeft de nieuwe directeur nog geen tijd. Hij moet eerst al z’n spullen in de computer zetten. Dat is overigens een werkje waar ik niet jaloers op ben: 150-duizend CD’s, 40-duizend DVD’s, plus nog heeeeeel veel ander lekkers.

Achter de geraniums

Ik houd van mannen als Kees. Ze lopen hun eigen pad. Kees had ook kunnen kiezen voor een comfortabele stoel achter de geraniums, maar dat is niet eens een overweging geweest.

Kees is een vechter, een strijder. Hij is een echte viking en droomt van het Walhalla. De oude schepen zijn verbrand, maar het nieuwe schip is alweer klaar. Hij gaat op ontdekkingstocht van kust-naar-kust en begint aan z’n volgende leven… Ik wens hem behouden vaart!

andere
verhalen