Wijn & verwonderen

Wijn & verwonderen

115-2016


Klaas en ik kennen elkaar uit een vorig leven. We werkten bij een grote omroepvereniging. Klaas pakte graag het podium; ik zat het liefst achter het decor. Vanmiddag troffen we elkaar in het Jan van Riebeeckhuis in Culemborg. Het ging over wijn, nieuwe netwerken, oude liefde en andere zaken die ons verwonderen.

Wijn en verwonderen. Foto van een stelling in een wijnzaak. Vinoloog Klaas drupsteen schenkt een glas wijn in.
Klaas Drupsteen

Klaas is zijn hart gevolgd. Hij is de mooiste wijnwinkel van Nederland gestart. Duizenden flessen staan te pronken in metershoge stellingen. De entourage is bijna middeleeuws. Klaas is er duidelijk in zijn element. Zijn enthousiasme over deze prachtige plek is enorm. Bij ieder hoekje van het gebouw hoort een verhaal. Ik kreeg ze vanmiddag allemaal te horen…

Toen het pand besproken was, waren de wijnen aan de beurt. Klaas was niet te houden. We werden meegesleept van de ene stelling naar de andere. Zijn ogen straalden bij iedere fles die hij van de plank pakte. Zo geef je zelfs goede wijn een krans. Het hoeft niet, maar het kan. Klaas bewijst het!

Wijn en werk

Klaas en ik dromen nog wel eens van ons oude werk. Het was toentertijd de leukste baan die je kon verzinnen. Inmiddels weten we beiden dat er ook leven bestaat buiten de poorten van Hilversum. Toch, blijven we liefde voelen voor ons oude werk.

Klaas heeft zijn journalistieke vaardigheden pas geleden weer opgepoetst. Hij interviewt klanten en schrijft daarover liefdevolle portretjes in de plaatselijke krant. Het is iets anders dan een aflevering van Hello Goodbye, of Goedemorgen Nederland presenteren, maar zijn oprechte belangstelling voor persoonlijke verhalen is gebleven.

Je kunt zelfs een wijn bij je eigen karakter laten uitzoeken en de uitleg op papier laten zetten. Klaas heeft een paar voorbeelden op zijn site staan.
Wijn en verwonderen. Foto in de buurt van Culemborg. Onweersbui boven bomen met bloesem.

Bloesem in de Betuwe

De bloesem bloeit in de Betuwe. Dit is een mooi moment om eens naar Culemborg te rijden. Mijn advies: loop even binnen in het Jan van Riebeeckhuis aan de Achterstraat 38 en laaf je aan de verhalen van Klaas. Ik heb genoten vanmiddag, niet alleen van de wijn…

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw