GO-Foto-logo-wit
Working at the Car Wash en andere kunst
Working at the Car Wash

Gepubliceerd op

Dit keer hoef je geen eindeloze lap tekst te lezen. Ik heb alleen een paar plaatjes voor je verzameld waar je naar zou kunnen kijken. Ze komen allemaal uit de wasstraat (‘the Car Wash’ in modern Hollands). Oh nee, niet allemaal: één van de afbeeldingen komt uit het Fries Museum. Je mag zelf kijken of je kunt ontdekken welke het is…

Car Wash is één van mijn (weinige) favoriete discoliedjes. De eerste versie van het nummer stamt uit 1976 (Rose Royce). In 2004 deden Christina Aguilera en Missy Elliott het nog eens dunnetjes over. Ik zet de jaren ’70 versie meestal keihard aan als de auto onder de borstels wordt getrokken.

Op de passagiersstoel ligt de camera klaar. Voordat de eerste druppels op de voorruit vallen, bepaal ik als een jager m’n prooi. Meestal ligt het schootsveld recht voor me, maar regelmatig draai ik me ook richting het panoramadak. En dat alles op de maat van Car Wash. Het zal ongetwijfeld een doldwaas gezicht zijn, toch voelt het voor mij inmiddels als routine.

Het luie-mannen-steunpunt bij ons in Amersfoort heeft een waslengte van zo’n vijftig meter. Aan het eind van de schietpartij heb ik m’n opslagkaartje vol. Daarna race ik richting huis om de resultaten op een groot scherm te bekijken.

En??? Heb je kunnen ontdekken welk plaatje er eigenlijk niet tussen hoort? Ik heb het gevonden in het Fries Museum.

Je moet op zoek naar een kunstwerk, gemaakt met bijenwas, van de jonge kunstenaar Lennart Lahuis. Hij werkt met de spanning tussen beeld en tekst. Daar ben ik toevallig ook heel dol op. Bekijk anders de video: het bedoelde werk komt er in voor. Leuk weekeinde!

andere
verhalen