Writer’s block | 081-2016

Writer’s block | 081-2016

Heb jij dat ook wel eens? Zo’n dag die verkeerd begint en niet meer goed lijkt te komen? Geen erge dingen hoor, maar een kleine ergernis die langzaam-maar-zeker enorm begint te groeien. Vooral de maandag lijkt daarvoor een goed moment.

Het begon met een uitermate vriendelijk mailtje van een opdrachtgever. Toen ik naar beneden scrolde, zag ik ook een bericht staan dat ik zelf had geschreven, maar dat absoluut nooit in de deze mailwisseling terecht had mogen komen. ‘Gênant, heel gênant’, dat was m’n eerste gevoel. Het was niet mijn schuld, maar ik begon me doodongelukkig te voelen.
SONY DSC

Dikke muur

Het was de bedoeling dat ik vandaag tien teksten zou schrijven. Er zat een nieuwsbrief tussen, een paar leuke artikeltjes over fotografie en nog wat herschrijfwerk voor een jubilerende vereniging waar ik lid van ben. Op zich aardige klusjes die makkelijk in een dag passen, maar dan zonder writer’s block, of een dikke muur waar je steeds op stuk loopt. Ik zal het kort houden: rond het middaguur had ik nog niet één artikel naar tevredenheid afgerond.

‘s Middags stond een bezoekje aan een ernstig zieke collega gepland. Je begrijpt dat ik daar als een berg tegenop begon te zien. Ik had me voorgenomen om wat positieve energie mee te nemen en dat achter te laten, maar ik was stikchagerijnig. Even heb ik zelfs overwogen om af te bellen. Beter voor ons beiden. Zoiets.

Simson

En weet je wat: het werd een geweldig uurtje. Mijn collega heeft onwaarschijnlijk slechte berichten gekregen van de artsen, maar ze is strijdbaar als Simson. Ze maakte grapjes, vertelde sterke verhalen en zette zaken in een groter perspectief. Zij gaf mij wat ik voor haar mee had willen brengen. En het writer’s block was voorbij….

3 reacties on This Post

Beppie
23 maart 2016

Ha Gerard,

Prachtig weer!! Stoer is ze zeker!! Ik herken zo het gevoel dat je beschrijft, knap he. We moeten haar koesteren!!!

groetjes, Beppie

Inge
16 april 2016

Tranen in mijn ogen.
Prachtig geschreven.
En zo waar!

Tot gauw Gérard.

Gerard Oonk
16 april 2016

Dankjewel Inge!!! Tot binnenkort…

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw