Balou de leenhond | 080-2016

Balou de leenhond | 080-2016

Balou is er weer. Haar bazen gaan vandaag leuke dingen doen en daar mag Balou niet bij zijn. Daarom is ze hier.

Ik heb niet de indruk dat mevrouw het heel erg vervelend vindt om uit huis geplaatst te zijn. Ze kwispelt vrolijk en wipt zonder problemen achter in de auto voor een ritje naar de natuur.

Balou de leenhond. Foto van een hond.Water & zand

Om het een beetje spannend te houden, ben ik naar een bos gereden dat ik nog niet ken. Dat bleek geen slimme beslissing. Het was namelijk een bos met zandduinen en kleine vennetjes.

Balou is een kruising met een zeehond en ze moet dus echt iedere waterplas persoonlijk verkennen.

Voordat ik het in de gaten had, was ze kopje onder gegaan in het donkere water. Daarna rende ze rechtstreeks de zandvlakte op en groef zich in ieder konijnenhol dat ze kon vinden. Ik begrijp de lol er niet van, maar aan haar enthousiasme kwam slechts met moeite een eind.

Balou & het vuil

De auto moet morgen naar de wasstraat, m’n kleding naar de stomerij en het huis is al toe aan de Grote Voorjaarsschoonmaak.

Het is heerlijk, die leenhonden….

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw