GO-Foto-logo-wit
006-2016: Vuurrood
Foto van kerstbomenverbranding op het evenemententerrein in Hoogland. De lucht kleurt vuurrood.

Gepubliceerd op

Foto van kerstbomenverbranding op het evenemententerrein in Hoogland. De lucht kleurt vuurrood.Hoogland volgt nauwgezet de vuistregel dat de kerstboom uiterlijk op Driekoningen de deur uit moet. Op of net na 6 januari houden we hier de Grote Kerstbomenverbranding. Vandaag was het feest. Het hele dorp kleurde vuurrood.

Tientallen stoere brandweermannen staken de enorme stapel naaldhout in de fik. En ik ben natuurlijk even de straat overgestoken om de vlammen te vangen.

Zo’n vuur krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Vanmiddag zag ik twee kleine meisjes met vier kerstbomen slepen. Ze krijgen vijftig cent voor iedere boom die ze afleveren. Da’s toch weer twee Euro voor de Barbie-uitzet. Vrolijk kwetterend liepen ze op het smalle stoepje, ingeklemd tussen een gietijzeren tuinhek en aan een glimmende Porsche. Ach ja…

Google is witheet

Mijn relatie met Google heeft trouwens ook een deukje opgelopen. De zoekmachinereus is niet blij met deze nieuwe site. Anders geformuleerd: ik krijg een standje omdat alle links naar de oude site zijn verbroken. Het gaat om ruim 2.600 (zesentwintighonderd) webadressen. Ik ben de komende dagen dus onder de pannen. Als één van jullie nog een handige truc weet om geautomatiseerd re-directs te produceren, dan hoor ik het graag.

andere
verhalen