011-2016: Winkelwagenwasstraat

011-2016: Winkelwagenwasstraat

Winkelwagenwasstraat. Foto van een mobiele schoonmaakruimte voor winkelwagentjes.Maandag 11 januari 2016
Ik ben dol op de wasstraat. Het liefst zou ik er iedere week een keer doorheen rijden. Het is een rustpunt in mijn bestaan. Met een beetje overdrijving kun je de schoonheidsbehandeling voor de auto zelfs ‘therapeutisch’ noemen. Ik hang een beetje achterover in mijn stoel, kijk rustig naar alles wat op me afkomt en geniet van het eindresultaat.

Als het maar een stekker heeft

Eigenlijk ben ik dol op alle apparaten die ons helpen om het leven te veraangenamen, van de stofzuiger tot de smoothiemixer. Mevrouw Oonk klaagt wel eens dat ze op haar verjaardag altijd cadeaus van me krijgt met een stekker er aan. Nooit een bos romantische rozen, of een appetijtelijk armbandje. Dat komt omdat ik graag geef wat ik zelf zou willen krijgen….

Vandaag liep ik plotseling tegen een verdere verrijking van onze welvaart aan: de mobiele winkelwagenwasstraat. Het tonvormige voertuigje stond pal voor de plaatselijke Albert Heijn. Twee mannen in keurige bedrijfskleding liepen er goedgemutst omheen. De één schoof de smerige boodschappenkarren naar binnen en de ander trok de schone exemplaren weer op het droge. Ik heb er een kwartier naar staan kijken en werd er helemaal vrolijk van. Je moet er maar opkomen als uitvinder: de verrijdbare winkelwagenwasstraat!!!

Broodnodig

Uiteraard heb ik mijn rondje door de supermarkt met een schone wagen gedaan. Het ding had de geur van limoensap. Het zal wel toeval zijn, maar ik kwam thuis met Sun vaatwasblokjes en twee dozen stofzuigerzakken. Het dagelijkse brood ben ik vergeten?!

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw