GO-Foto-logo-wit
063-2012 De Wasstraat
Wasstraat - Gerard Oonk

Gepubliceerd op

Er wordt in ons land veel energie gestopt in de creativiteitsontwikkeling van (amateur)fotografen. Zo is er een landelijke fotobond, die weer is opgedeeld in 16 regio’s en daar vallen dan -in totaal- weer 36 plaatselijke fotokringen onder. Kortom: een zeer uitgebreid netwerk waar heel veel enthousiaste fotografen bij zijn aangesloten.

Het idee is dat al die enthousiastelingen op lokaal niveau bij elkaar komen en zoveel mogelijk zinnige dingen zeggen over elkaar’s foto’s. Je drinkt daar dan koffie bij, of een biertje en je bent weer een avond van de straat. Met enige regelmaat organiseren de regio’s, of de landelijke bond, wedstrijden. Daar stuurt iedereen z’n beste werk voor in en misschien word je dan winnaar. Geld valt er niet te verdienen, maar wel eeuwige roem. Nou, die laat je niet liggen.

Ik ben nu een jaar aangesloten bij één van die plaatselijke fotoclubs en ik merk dat het wel wat in me losmaakt. Ik bedoel niet een allesoverheersende competitiedrang, maar een zoektocht naar je eigen mogelijkheden.

Als voorbeeld de volgende situatieschets: de regio Utrecht schrijft een wedstrijd uit onder de titel “5 foto’s met samenhang”. Ik ben nog nooit bezig geweest met zo’n opdracht. Dan ga je dus denken en doen. Over het uiteindelijke resultaat ben zelfs ik verrast. Plotseling maak ik foto’s die grotendeels onscherp zijn, redelijk abstract en gesorteerd op kleur. Da’s niks voor mij, maar toch leuk om te doen en het is allemaal de schuld van die fotoclub.

Check it out!

2freshup-5 Wasstraat
2freshup-4 Wasstraat
2freshup-3 Wasstraat
2freshup-2 Wasstraat

andere
verhalen