GO-Foto-logo-wit
098-2012 Paaspop in Schijndel
Paaspop Schijndel - Gerard Oonk 13.35.01

Gepubliceerd op

Het festivalseizoen is weer geopend. Dat gebeurt al jaren tijdens Paaspop in Schijndel. Dit jaar was het grootser aangepakt dan ooit, en met resultaat, zo bleek achteraf. Er zijn 51-duizend bezoekers geweest. Dat zijn er tienduizend meer dan een jaar geleden.

Ik mocht op zaterdag komen kijken bij de verkiezingen van de SeriousTalentAward, een feestje van de NCRV en Radio 3FM. Vijf acts streden om de fel begeerde bokaal en eeuwige roem. De wedstrijd bleek zeer populair, want bij het optreden van Chef’Special was het niet eens meer mogelijk om in de buurt van het podium te komen. De andere bands staan wel op de foto.

De winnaar van 2012 is Gers Pardoel. Ik kopieer een kort artikel uit de Telegraaf.

paaspop-5 Gers Pardoel
Gers Pardoel 3FM Serious Talent

SCHIJNDEL –  Rapper Gers Pardoel is uitgeroepen tot 3FM Serious Talent van 2012. Hij kreeg zaterdagavond op popfestival Paaspop in Schijndel de bijbehorende award uitgereikt.

Naast Gers maakten ook Kensington, Chagall, Dotan en Chef’Special kans op de Serious Talent Award. De genomineerden traden allemaal op tijdens Paaspop, dat geldt als de officieuze start van het festivalseizoen.

Een vakjury oordeelde dat Gers die vorig jaar hits scoorde met Ik neem je mee en Bagagedrager, meer dan de andere kanshebbers zijn carrière het afgelopen jaar naar een hoger niveau heeft getild.

De Serious Talent Award maakt deel uit van de 3FM Awards, de muziekprijzen die het radiostation jaarlijks uitreikt. Tijdens de grote awardshow op 12 april worden de publieksprijzen toegekend. Gers Pardoel heeft dit jaar de meeste nominaties op zijn naam staan. Hij maakt nog kans op de prijzen voor beste hiphop artiest, beste single, beste album en beste nieuwkomer.
Gers Pardoel
Chagall
Kensington
Dotan

andere
verhalen