Autoradio of de gladiolen | 091-2016

Autoradio of de gladiolen | 091-2016

We luisteren steeds korter naar de autoradio. Dat blijkt uit onderzoek. Als je luisteraars vraagt waarom dat zo is, dan zeggen ze dat ze minder lang in de auto zitten. Dat kan best kloppen. De afgelopen jaren stonden er -dankzij de recessie- minder files. Minder mensen op de weg dus. En als je wel de weg op moest, dan was je sneller op je eindbestemming.

De magere jaren lijken inmiddels voorbij. Het tij is aan het keren. En dan is de Grote Vraag: neemt de luistertijd in de auto ook weer toe?
 
Autoradio. Foto van een miniatuurauto met een SD-kaart. Volvo C70.
 

Mobiel versus Autoradio

Ik denk dat de autoradio z’n beste tijd heeft gehad. We zullen altijd wel behoefte aan muziek en informatie blijven houden als we onderweg zijn, maar de radio krijgt steeds meer concurrentie. De telefoon is misschien wel de grootste tegenstander. Radio en het mobieltje gaan niet zo goed samen. De meeste mensen hebben immers geen behoefte aan Edwin Evers of Jurgen van den Berg tijdens het telefonisch overleg met een collega.

Telefoneren in de auto is een erg populaire bezigheid. Jammer voor de Radio….

Auto met simkaart

Maar er is meer.
Stel je nou eens voor dat nieuwe auto’s standaard worden uitgerust met een simkaart. Je krijgt dan een grote iPhone op wielen. Hoeveel mogelijkheden komen er dan binnen handbereik? Je hebt Radio 1 plotseling niet meer nodig voor je nieuwsvoorziening. Als NU.nl op je beeldscherm staat, weet je razendsnel wat er in de wereld speelt. Sky Radio is ook overbodig. Daar kun je favoriete deuntjes uit Spotify voor gebruiken.

Je kunt ook hoorspellen gaan beluisteren via Podcastprogramma’s, of de Wikipediabeschrijving laten voorlezen van steden die je passeert. Creatieve geesten zullen nog wel meer mogelijkheden gaan verzinnen.

Let wel: ik ben een groot fan van de Radio. Mijn autoradio is tien jaar oud en ik laat ‘m niet vervangen door een digitaler exemplaar. Maar dat er grote veranderingen op komst zijn, is zeker.

Sky is niet meer the limit, maar een grens die we inmiddels zijn gepasseerd.

1 reactie on This Post

Mediatijd: alleen slapen doen we meer | 092-2016 - gofoto.nl blog
1 april 2016

[…] Als je vaker op deze site komt, dan weet je dat ik graag verhaaltjes schrijf over veranderingen in de mediawereld. Het liefst over Radio. Gisteren nog… […]

Stuur me nieuwe verhalen…
Archieven
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. Bekijk wat de Kamer van Koophandel daarover schrijft.

De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

De Smachtwacht (2013-nu)

Je hebt ze vast wel eens gezien: honden die aangelijnd voor een winkel wachten op de terugkeer van hun baas. In de loop der jaren heb ik er veel op de foto gezet. Dat levert een lange rij 'Smachtwachten' op...

Bekijk de smachtende wachters...

Hond aangelijnd voor AH-supermarkt

Alles wat je altijd al wilde weten over een goede profielfoto

Erik Zoomers (webdeskundige) en Gerard Oonk (fotograaf) duiken in de wereld van de profielfoto. Waar moet je op letten en wat kost een goed portret? Lees hun mailwisseling.

Recente berichten
Websitebouw

Deze website gebruikt cookies (Google Analytics, Facebook). Als je verder wilt rondkijken, stem dan in met het gebruik van cookies.  Meer info