GO-Foto-logo-wit
Boudewijn blijft groots | 106-2016

Gepubliceerd op

Boudewijn de Groot speelt geen oude hits meer. In ieder geval niet tijdens de voorstelling ‘Achter Glas‘. Nou ja, ééntje dan. Tante Julia legt nog even haar borsten op zijn schouder. Verder zit het programma vol met nummers van het nieuwe album en een paar onbekende liedjes uit het verleden.

Boudewijn de Groot. Foto van een optreden in Tiel. iPhone.Liedjes centraal

Sjors en ik zijn gaan kijken in Tiel. Twee oudere mannen in een uitverkochte zaal vol oplichtend grijs.

Boudewijn laat het maatschappelijk engagement in deze voorstelling links liggen. De focus is gericht op het eigen verleden. De liefde voor Heemstede wordt uitgebreid bezongen en de droevige familiegeschiedenis komt na de pauze aan de orde. Boudewijn spreekt tegen zijn ouders die beiden in fotolijstjes -‘Achter Glas’- op zijn werkkamer staan.

De podiumbezetting is oldskool 1.0: vier mannen keurig naast elkaar op een rijtje. Van links naar rechts: toetsen, bas, gitaar en nog een keer gitaar. Geen drums dus. Er wordt weinig bewogen en het decor is zeer minimaal. Alle aandacht moet dus gaan naar de liedjes. En jongens, wat zijn die de moeite waard. Boudewijn heeft twintig juweeltjes meegenomen op zijn reis langs de theaters. Het is poëzie op muziek: een aaneenrijging van wonderwoorden op akkoorden. Mijn advies: ga luisteren zolang het nog kan.

Boudewijn wil verder

Na afloop hebben we nog even gemeet en gegreet met de grote meester. Hij is in zeer goede doen. Vol trots en met sprankelende ogen vertelde hij over de plannen voor het nieuwe seizoen. Boudewijn (70) gaat op tournee met Henny Vrienten en George Kooymans (beiden 66). Ze moeten de liedjes nog uitzoeken en er moet ook nog een CD worden opgenomen voordat het september is. “Maar dat gaat allemaal goed komen”, wordt ons door hemzelf verzekerd.

Heerlijk als je op je zeventigste nog enthousiast kunt verlangen naar nieuwe uitdagingen. Ik teken er voor.


NB.: Mijn oprechte excuses voor de vreselijk belabberde foto. Dit is het maximale wat de iPhone wilde registreren.

 

andere
verhalen