Dagfoto 192-2010 North Sea Jazz

Dagfoto 192-2010 North Sea Jazz

North Sea Jazz is een traditie geworden. Het begon jaren geleden met vriend Erik. Nu is het vaste prik.

Line-up

De organisatie had dit jaar voor een schitterende line-up gezorgd. Juist daardoor heb ik maar drie optredens gezien. Het feest begon met Caro Emerald (vrolijk en swingend), daarna volgde Norah Jones (perfecte CD-imitatie met weinig podiumplezier) en tot slot nog Tower Of Power (net als de vorige keer helemaal TOP).

Norah Jones

Ik had de spiegelreflex meegenomen met een 50mm lens. Een telezoom van 200mm werd zo’n gesjouw en ik was bang dat de beveiliging vragen zou gaan stellen. Uiteindelijk was er alleen een overijverige meneer bij Norah Jones die zei dat ik de camera weg moest stoppen. Vlak voor me stonden tenminste drie ‘cameramannen’ met enorme teletoeters en betere toestellen. Ik heb de meneer dus vriendelijk genegeerd en alsnog wat plaatjes geschoten.

Het diafragma moest erg groot (f2) om nog een redelijke sluitertijd aan te houden (1/60) bij iso 100. Ik heb uiteindelijk gekozen voor handmatige scherpstelling, want bij het veranderen van het kader zag ik onscherpte ontstaan. Veel foto’s zijn wel op het randje van onscherp, maar het is toch leuk om wereldster Norah voor m’n eigen camera te hebben gehad….

Lessen voor later:

  1. Neem gewoon de telelens mee naar NSJ. Er is (bijna) niemand die er bezwaar tegen maakt.
  2. Koop een camera die ook met hoge iso-waarden nog acceptabele foto’s maakt.
  3. Ga vroegtijdig de zaal in en zorg dat je dicht bij het podium een mooi plekje krijgt anders zijn portretten echt onmogelijk.
Dagfoto 192-2010 North Sea Jazz
Dagfoto 192-2010 North Sea Jazz
Dagfoto 192-2010 North Sea Jazz
Dagfoto 192-2010 North Sea Jazz
Stuur me nieuwe verhalen…
Archieven
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. Bekijk wat de Kamer van Koophandel daarover schrijft.

De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

De Smachtwacht (2013-nu)

Je hebt ze vast wel eens gezien: honden die aangelijnd voor een winkel wachten op de terugkeer van hun baas. In de loop der jaren heb ik er veel op de foto gezet. Dat levert een lange rij 'Smachtwachten' op...

Bekijk de smachtende wachters...

Hond aangelijnd voor AH-supermarkt

Alles wat je altijd al wilde weten over een goede profielfoto

Erik Zoomers (webdeskundige) en Gerard Oonk (fotograaf) duiken in de wereld van de profielfoto. Waar moet je op letten en wat kost een goed portret? Lees hun mailwisseling.

Recente berichten
Websitebouw

Deze website gebruikt cookies (Google Analytics, Facebook). Als je verder wilt rondkijken, stem dan in met het gebruik van cookies.  Meer info