GO-Foto-logo-wit
Dagfoto’s april 2012
Dagfoto's april 2012 Chagall

Gepubliceerd op

Dagfoto's april 01-04-2012

Dag 92 (1 april, kikker in je bil): Vandaag was het lekker wolkig weer. Prettig om plaatjes te schieten. Ik ben maar eens aan de slag gegaan met de opdrachten voor architectuur.

Dagfoto's april 02-04-2012

Dag 93: Het is echt… een bed in ons reusachtige kantoorgebouw. Op het bord ernaast staat de tekst: “Nationale dutjesdag, hier intekenen”. Het moet niet gekker worden. Eerst dacht ik aan een verlate 1 aprilgrap, maar ik twijfel. Morgen even checken of er al iemand ligt.

Dag 94: Onderdeel van het gebouw van The Phone House aan de A1 bij Amersfoort.

Dag 95 (4 april): Zo’n dertig jaar geleden kwam AH naar het dorp. De oude zaak gaat weg en een nieuwe is op komst. Het asbest is voorzichtig verwijderd en nu doen de bulldozers hun werk.

Dag 96: “Goed leven volgens mij”: eten met een plezierige KRO-collega.

Dag 97: Mijn favoriete lijstenmaker gaat drie foto’s klaar maken voor de komende expositie.

07-04-2012 Paaspop

Dag 98: Voor ‘t eerst van m’n leven naar Paaspop in Schijndel.

Dag 99 (1ste Paasdag 2012): Leenhond Jillian is er weer een weekje. Vandaag heeft ze stokken gegeten op het hondenstrand bij Nijkerk.

Dag 100 (2e Paasdag, 9 april 2012): Op bezoek bij Pa & Ma in de seniorenflat.

10-04-2012

Dag 101: Dit is de eerste keer dat ik een beetje smokkel met de dagfoto, want het busje van Yvon Jaspers (van ‘Boer zoekt vrouw’, weet-je-wel) is van eerdere datum. De plaatjes die ik met de iPhone maakte vandaag, waren domweg niet goed genoeg.

Dag 102: Pfff, dat valt nog lang niet mee om iedere dag een foto te maken. Vandaag mislukte het al weer bijna. Tijdens de laatste avondstralen ben ik nog naar de boerderij aan de overkant van de weg gerend om deze witte pony te laten poseren. Gelukkig weerkaatst het beest lekker veel licht, anders was het opnieuw niks geworden met dat neurotische plaatjesschietgedoe.

12-04-2012

Dag 103: Nog een plaatje van dieren. Onze leenhond sluit vriendschap met een nieuwe buurtbewoner.

Dag 104: De buurman heeft een nieuwe auto (koets is een betere omschrijving) met prachtige details, al val ik vooral voor de regendruppels.

Dag 105 (14 april): Vreemd lichtverschijnsel boven Hilversum in de late avondzon.

Dag 106: ‘t Is een beetje een beestenboel de laatste tijd. De leenhond is net de deur uit en dan staat er plotseling een collega op de stoep met een puppie. Ik stel u voor aan: “Noodle de poedel”.

Dag 107: Het nieuwe ziekenhuis (nog geen halve kilometer verderop) groeit snel. Ik houd van strakke industriële vormen met ronde wolken. Vandaar maar weer eens een plaatje.

Dag 108: Ik ga iedere week naar de kerk… op dinsdagavond. Het fotoclubje van Amersfoort komt daar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Vanavond was Mich Buschman uitgenodigd als gastspreker: ijdel maar deskundig. Leuke avond dus.

18-04-2012

18 april 2012, Dag 109: Het lokale winkelcentrum wordt gerenoveerd. De oude Albert Heijn ligt inmiddels plat. Ik heb me voorgenomen met enige onregelmatigheid wat plaatjes van de plek te schieten. Vandaag is de officiële startdatum van het nieuwe plan, het 0-punt.

Dag 110: Niet echt de foto van deze dag, maar ik wil ‘m toch gebruiken. Maartje van Weegen neemt afscheid van radio en TV. Dat maakte ze vandaag bekend. Ze gaat op 1 september dit jaar met pensioen. Maartje is een leuk mens en op deze manier kan ik haar nog een beetje eren. De foto hing in een vergaderzaaltje ergens op het MediaPark aan de muur. Ik weet niet wie de oorspronkelijke fotograaf is.

De echte foto van 19 april. Iedere dag rijd ik langs dit gebouw. Vroeger mocht ik er zelfs werken: het voormalige muziekpaviljoen.

Dag 111: De vergaderkamer van de nieuwsredactie is klaar. De journalisten wilden graag midden in het bruisende leven zitten. Nou, da’s gelukt.

21-04-2012

Dag 112: Een uitje naar de verlaten lederfabriek in Oisterwijk. Wat een leuke dag!

Dag 113 (22 april): Een zondagse wandeling door Achterveld.

Dag 114: Het broedseizoen is begonnen. Hier vlakbij, in de polder, doen papa en mama Zwaan goed hun best.

Dag 115: Fijne tekst voor in een file…

Dag 116: Collega-fotograaf Bert van den Broek tijdens onze ‘strobistenavond’.

Dag 117: Een buitengewoon prettig vorkje geprikt in visrestaurant De Boet op Urk.

Dag 118 (27 april): Stef Bos presenteerde het foto- en verhalenboek ‘Door de ogen van mijn vader’. Het was een prachtig feestje met als stralend middelpunt mijnheer Bos senior, trots als een pauw.

Dag 119: De afgelopen twee dagen was ik bij ‘The New Web’, een grote internationale conferentie over nieuwe ontwikkelingen rond Internet. Sommige sprekers hadden echt hun best gedaan op de PowerPointpresentatie.

Dag 120: Tijdens een ritje door de NO-polder kwam ik eindeloos veel velden met tulpen tegen. Ze lijken op hun best nu. Waar gaan die miljoenen bloemen heen?

30-04-2012

Koninginnedag 121: Tien minuten op de vrijmarkt en daar lag ‘ie: een Kodak Brownie Popular SIX-20. Het ding kostte € 5,00 en stamt uit het begin van de jaren ’40. Leuk toch?!

andere
verhalen