Politieseries en portretten | 042-2016

Politieseries en portretten | 042-2016

TV-kijken doe ik vrijwel nooit. Op vrijdagavond wel.

Lekker: na het Journaal even blijven zitten voor ‘Flikken’. Als er dan toch gekeken moet worden, dan het liefst naar eenvoudige politieseries met stoere mannen, mooie vrouwen en simpele boeven. Het is ook fijn als de Baas een eikel is, maar het hart wel op de goede plek heeft zitten.

Al die elementen zijn keurig verwerkt in de reeks Flikken uit de Maassteden.

Politieseries en portrettenVroeger liepen de menselijke dienders rond in Maastricht, tegenwoordig is het Rotterdam. Ik weet nog niet welke stad mijn grote voorkeur heeft, maar aan Angela Schijf heb ik mijn hart verpand. Zij is mijn leukste Flik. Ze drinkt liters chocomel en blijft toch prima in die strakke broeken passen. Een bovennatuurlijke vrouw, en dat is ze.

En nu we het toch over mooie portretten hebben: Bert is er ook een. Hij is een collega-fotograaf uit Soest en heeft een scherpe blik voor sterke plaatjes. Zijn oordeel weegt zwaar voor mij.

Bert zit in de selectiecommissie van Fotokring Eemland. Hij kiest -samen met nog een handvol vakgenoten- uit honderden foto’s de sterkste exemplaren. Dat doet ‘ie zo goed dat we al jaren worden uitgeroepen tot de beste fotoclub. Driewerf Hoezee!

Vandaag heb ik m’n best gedaan om m’n portrettenarchief een beetje te schonen. Het aantal foto’s in dat genre loopt in de duizenden en de harde schijf slibt langzaam dicht. Uiteindelijk heb ik niks weggegooid. Al die hoofden zijn me te dierbaar.

Morgen begin ik vol goede moed aan de mappen met landschappen…..

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw