Lang leve de schrijverij

Lang leve de schrijverij

Jij, de trouwe volger van deze verhaaltjes, hebt waarschijnlijk gedacht dat mijn woordenstroom was opgedroogd; dat de tropische temperaturen van de laatste weken al mijn letters hadden verdampt. Het tegendeel is waar. Ik was juist enorm aan de schrijverij.

Jongensdroom

Het was druk in de toko. Dat is -voor mij- een goede reden om dit blog te versloffen. Sorry! Maar, lieve lezer, ik maak het vandaag weer helemaal goed. Je krijgt een lekkere ‘long read’ van me.

Voor mij kwam een jongensdroom uit. Dit artikel heb ik al heel lang willen schrijven. Met dank aan Leo en Beitske die poorten hebben geopend waar anderen jarenlang -zonder resultaat- op hebben gebonkt.

Wat is er aan de hand? Waarom ben ik zo blij met juist dit verhaal?

Slagroom op de taart

Je weet waarschijnlijk dat ik de afgelopen maanden duizenden kilometers door het zuiden van Nederland heb gereisd. Ik heb elf kloosters bezocht en veel bewoners gefotografeerd. Dat was een heerlijke ervaring. Je kunt er genoeg over lezen in mijn vorige verhalen.

Maar, er kwam nog een toefje extra slagroom op de goddelijke taart. Ik mocht een groot interview doen met een jonge intreder bij de Egmondse abdij. Dat geluk is voor weinig journalisten weggelegd, omdat iedere Vader Abt zijn nieuwe kloostergenoten heel bewust uit de wereldse winden houdt. De jongelingen moeten eerst maar eens wennen aan de stilte van hun nieuwe thuis.

Novice Broeder Michael in abdij van Egmond


 
Voor mij ging de deur dus wel open. Ik mocht uitgebreid kennis maken met Broeder Michaël. Hij is een ‘novice’, een aankomend monnik. Enfin, daar lees je zometeen misschien wel meer over.

Schrijverij over een roeping

In één van de reacties op het verhaal ‘Beeldenstorm door een kloostertoer‘ vroeg Willy of de kloosterordes niet langzaam aan het vergrijzen en uitsterven zijn. Willy veronderstelde dat er geen jongelingen met een roeping meer zijn. Mijn advies: lees het interview, je zult verbaasd zijn…..

Omdat Google het niet prettig vindt als je hetzelfde verhaal op twee websites zet, moet ik je voor de bejubelde tekst doorlinken naar een andere pagina. Volg me maar, door hier te klikken.

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw