GO-Foto-logo-wit
Lang leve de schrijverij
Novice Broeder Michael in abdij van Egmond - Schrijverij in de Kaarsenmakerij

Gepubliceerd op

Jij, de trouwe volger van deze verhaaltjes, hebt waarschijnlijk gedacht dat mijn woordenstroom was opgedroogd; dat de tropische temperaturen van de laatste weken al mijn letters hadden verdampt. Het tegendeel is waar. Ik was juist enorm aan de schrijverij.

Jongensdroom

Het was druk in de toko. Dat is -voor mij- een goede reden om dit blog te versloffen. Sorry! Maar, lieve lezer, ik maak het vandaag weer helemaal goed. Je krijgt een lekkere ‘long read’ van me.

Voor mij kwam een jongensdroom uit. Dit artikel heb ik al heel lang willen schrijven. Met dank aan Leo en Beitske die poorten hebben geopend waar anderen jarenlang -zonder resultaat- op hebben gebonkt.

Wat is er aan de hand? Waarom ben ik zo blij met juist dit verhaal?

Slagroom op de taart

Je weet waarschijnlijk dat ik de afgelopen maanden duizenden kilometers door het zuiden van Nederland heb gereisd. Ik heb elf kloosters bezocht en veel bewoners gefotografeerd. Dat was een heerlijke ervaring. Je kunt er genoeg over lezen in mijn vorige verhalen.

Maar, er kwam nog een toefje extra slagroom op de goddelijke taart. Ik mocht een groot interview doen met een jonge intreder bij de Egmondse abdij. Dat geluk is voor weinig journalisten weggelegd, omdat iedere Vader Abt zijn nieuwe kloostergenoten heel bewust uit de wereldse winden houdt. De jongelingen moeten eerst maar eens wennen aan de stilte van hun nieuwe thuis.

Novice Broeder Michael in abdij van Egmond

 
Voor mij ging de deur dus wel open. Ik mocht uitgebreid kennis maken met Broeder Michaël. Hij is een ‘novice’, een aankomend monnik. Enfin, daar lees je zometeen misschien wel meer over.

Schrijverij over een roeping

In één van de reacties op het verhaal ‘Beeldenstorm door een kloostertoer‘ vroeg Willy of de kloosterordes niet langzaam aan het vergrijzen en uitsterven zijn. Willy veronderstelde dat er geen jongelingen met een roeping meer zijn. Mijn advies: lees het interview, je zult verbaasd zijn…..

Omdat Google het niet prettig vindt als je hetzelfde verhaal op twee websites zet, moet ik je voor de bejubelde tekst doorlinken naar een andere pagina. Volg me maar, door hier te klikken.

andere
verhalen