Luchtwortelbomen in de Soesterduinen

Luchtwortelbomen in de Soesterduinen

De afgelopen dagen heeft het flink gevroren. Volgens het KNMI was januari een erg koude maand. Voor het eerst sinds dertien jaar lag de gemiddelde maandtemperatuur onder het vriespunt (- 0,6 graad). Dat is ruim drie graden kouder dan gewoonlijk.

Vanuit het slaapkamerraam zag het er vanochtend niet erg uitnodigend uit. Desalniettemin de laarzen aangetrokken en naar het bos gegaan. Het werd (opnieuw) Soest. Dit keer de Lange Duinen. Waanzinnig mooi. De zon begon te schijnen en op alle bomen lag nog sneeuw (in de stad al lang niet meer).

Het leek de Kalverstraat wel in de Soesterduinen. Honderden ouders die al huppelend en zwetend gillende kinderen voortsleurden op sleetjes. Dan zie je overigens dat er nog steeds onderscheid is tussen mannen- en vrouwentaakjes…

Enfin, het was schitterend allemaal. Eén van de hoogtepunten voor fotografen is de luchtwortelboom in de Lange Duinen. Ik heb er ook maar weer eens een kiekje van gemaakt. Verder m’n best gedaan om leuke plaatjes te maken met tegenlicht en vallende dooisneeuw. Daarover ben ik dan weer niet zo enthousiast, niet over de dooi en niet over de plaatjes.

Luchtwortelbomen in de Soesterduinen - ©Gerard Oonk - PICT7228 002

Heeeeeel gelukkig ben ik met een foto van de volle maan op een parkeerplaats langs de A30. We stopten even op een langzame reis (want veel sneeuw) tussen de Achterhoek en Amersfoort. Pal boven zo’n benen-strek-bankje en een artistieke wipkip stond de maan te pronken. De wolken schoten met een noodvaart langs. Dat bleek achteraf mooi omdat de lange sluitertijd anders wel een uitgebeten maan had veroorzaakt. Nu is ‘ie alleen maar wat wazig. ‘t Is zo leuk, die fotografie. Poeh!

Luchtwortelbomen in de Soesterduinen - ©Gerard Oonk - L1030183 003


Geschreven op 31 januari 2010
Het eerste blog van een lange, lange serie

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw