GO-Foto-logo-wit
Park Schothorst | 043-2016
Park Schothorst Amersfoort Hoogland

Gepubliceerd op

Aan de overkant van onze dorpsstraat begint het stadspark van Amersfoort. Het is waarschijnlijk iets kleiner dan Knooppunt Hoevelaken en iets groter dan het weiland van Boer Kok*, onze buurman.

Oude villa

Ik kom graag in Park Schothorst. Het is er mooi en gezellig. De hondenbezitters van Hoogland ontmoeten elkaar bij de uitlaatveldjes en drukke schoolklassen rumoeren door de vlindertuin. Het ultra-moderne Groene Huis (CO2-neutraal en zo) is net gebouwd en de prachtige villa van de foto staat er sinds 1850.

Park Schothorst Amersfoort VrieskouJe merkt het al: Park Schothorst heeft van alles wat en van niks te veel. Vanochtend was het er een beetje koud, terwijl vanmiddag het zonnetje weer heerlijk scheen.

Ik ben er graag. Kom ook eens kijken op een mooie zondagmiddag. Misschien lopen er wel verklede volwassenen in koeienhuiden bij de Middeleeuwse boerderij, of rent er een Olympisch kampioen over de sintelbaan.

Central Park Amersfoort: het is hier zo gek nog niet…

Er was zelfs een Vereniging tot bescherming en behoud van Stadsdeelpark Schothorst. Ik heb de site van de club enthousiastelingen even bekeken. Het laatste bericht is van ruim drie jaar geleden. Best een aardig stukje om je te laten lezen. Het toenmalige bestuur wil blijkbaar de verantwoordelijkheid graag kwijt, maar niet de opgebouwde status bij de ambtenaren van Amersfoort…

Voordat wij ‘de stekker er helemaal uit trekken’ willen wij nog ‘n poging doen om voortzetting van de Vereniging mogelijk te maken. Het zou immers zonde zijn wanneer de Vereniging zou verdwijnen, ‘wij’ worden door de Gemeente nog steeds gezien als een serieuze Vereniging waar rekening mee gehouden dient te worden en niet als ‘n eenmalig actiegroepje.

Er is vast veel water door de Eem gestroomd toen deze tekst werd opgesteld. Ik vermoed diepe frustraties en bewogen avonden met oplopende emoties.

Boer Kok op TV

*Als je niet van plan bent om naar Park Schothorst te komen, maar je hebt wel een vrije zondagmiddag, kijk dan zeker even naar de prachtige TV-documentaire over Boer Kok. Een absolute aanrader: verdrietig mooi!

andere
verhalen