Vakantievoorpret of zo

Vakantievoorpret of zo

121-2016


Vakantievoorpret. Foto van een groen blaadje op het achterlicht van een auto.Je moet me liever niet vragen om een vakantie gestructureerd voor te bereiden. Ik vind het veel leuker om in de auto te stappen en gewoon op weg te gaan, de zon achterna. Zo doen we het al jaren, maar dit keer moet het anders. We gaan volgens een geplande reis, langs vooraf geboekte appartementen en hotelletjes. Met dat regelwerk ben ik de hele dag bezig geweest. Anderen zullen het ‘vakantievoorpret’ noemen. Ik niet.

Fruitvliegjesvallen?!

Vakantievoorpret. Foto van een doos met HG fruitvliegjesvallen.Het leek wel werken. Om een uur of acht vanochtend zat ik al achter de computer om honderden tabbladen met booking.com, gîtes.nl en agriturismo.it te laten ontstaan. Het was om gek van te worden. Zoveel aanbod, zoveel keuzes….

De camera heb ik niet aangeraakt. Geen tijd voor.  Nou ja, even de iPhone toen ik een jong blaadje zag en toen mijn favoriete schoonmaakmiddel werd uitgepakt bij de bouwmarkt (toetsenbordreinigingsmiddel gehaald).

Je moet het vandaag dus doen met vakantiefoto’s van vorig jaar. Het is niet anders.
Vakantievoorpret. Foto van een weg door velden met zonnebloemen.

Vakantievoorpret: laat me niet lachen…

Stuur me nieuwe verhalen…
Archieven
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. Bekijk wat de Kamer van Koophandel daarover schrijft.

De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

De Smachtwacht (2013-nu)

Je hebt ze vast wel eens gezien: honden die aangelijnd voor een winkel wachten op de terugkeer van hun baas. In de loop der jaren heb ik er veel op de foto gezet. Dat levert een lange rij 'Smachtwachten' op...

Bekijk de smachtende wachters...

Hond aangelijnd voor AH-supermarkt

Alles wat je altijd al wilde weten over een goede profielfoto

Erik Zoomers (webdeskundige) en Gerard Oonk (fotograaf) duiken in de wereld van de profielfoto. Waar moet je op letten en wat kost een goed portret? Lees hun mailwisseling.

Recente berichten
Websitebouw

Deze website gebruikt cookies (Google Analytics, Facebook). Als je verder wilt rondkijken, stem dan in met het gebruik van cookies.  Meer info