Wolkenstraten | 089-2016

Wolkenstraten | 089-2016

Gisteren jubelde ik over het belang van een paar wolken in een mooie landschapsfoto. Het aller-aller-allerfijnst zijn natuurlijk de langgerekte wolkenstraten. Vandaag hingen ze in al hun pracht aan de hemel. Jammer genoeg had ik alleen een smartphone bij me.
Wolkenstraten. Foto boven de Eempolder.

Betoverende schoonheid

Op weg van werk naar huis zag ik tientallen wolkenstraatjes boven de A1 poseren. Ze schreeuwden om aandacht, maar ik wist dat de Grote Camera thuis lag en dat een iPhoneplaatje onvoldoende eer zou brengen aan al hun schoonheid. Uiteindelijk ben ik bij Baarn toch de Eempolder maar ingereden. Ik mocht deze kans niet aan me voorbij laten gaan. Onmogelijk!

Ach, het ziet er niet heel erg beroerd uit, maar als je de onderste twee foto’s vergelijkt met de pracht en praal van de plaat boven dit verhaal, dan zie je ongetwijfeld een kwaliteitsverschil. De bovenste foto is van gisteren. Toen was het weer ook al zo fotogeniek, maar dan zonder die wolkenstraten. Toen had ik de Dikke Sony wel bij me.
Wolkenstraten. Foto van een boerderij in de Eempolder.

Wolkenstraten herkansing

Morgen lijken de luchten opnieuw zo mooi te worden.
De fotokoffer ligt al in de auto.
Dit gaat me niet nog een keer overkomen….

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw