009-2016: Stef Bos – Een sprong in de tijd

009-2016: Stef Bos – Een sprong in de tijd

Stef Bos Een sprong in de tijd.Zaterdag 9 januari 2016

Een paar weken geleden schreef ik een artikeltje over het nieuwe album van Stef Bos: ‘Een sprong in de tijd‘. De titel refereert voorzichtig aan zijn zilveren jubileum. De zanger/componist zit namelijk 25 jaar in het artiestenvak.

In de reusachtige jubileumbox (gelimiteerde oplage) zitten, behalve de CD en het boek, ook nog twee LP’s: het eerste album ‘Is dit nu later’ en het meest recente album van Stef Bos, op vinyl dus.

Vandaag heb ik de tijd genomen om het dikke boek met liedteksten nog eens rustig door te bladeren. In het boek tref je -behalve de songs- ook herinneringen aan de afgelopen 25 jaar.

Het werd een ontdekkingstocht vol verrassingen.

Dichter bij de kern

Mijn favoriete track op het album is ‘Dichter bij de kern’. De tekst is -zoals altijd- prachtig, maar in dit geval is het vooral de muziek die me erg goed bevalt. Stef Bos en z’n bandleden (Lené te Voortwis, René van Mierlo, Martin de Wagter, Steven Cornillie) hebben gekozen voor een ballad die doet denken aan het oeuvre van Chris Rea. Rustige blues met melancholie die uit de speakers spat. Top!

Zie de leegte
Onder ogen
Wees niet bang
Adem in en adem uit
Volg de lijnen
In je hand
Het gevaar is altijd kleiner
Dan de angst
Als je niet meer weet wat waar is
Wat je drijft en wie je bent

Ben je dichter bij de kern dan je denkt.

De Revolutie

Mooie teksten dus en heerlijke muziek, maar ik was helemaal verrast toen ik zag dat er ook nog een paar foto’s uit mijn camera in het boek staan. Ik heb ze gemaakt op de grens van 2013 en 2014, tijdens de toenmalige theatertoer.

Ik herinner me -als de dag van gisteren- de ontspannen repetities in Carré en de biefstuk in het Zutphense restaurant ‘De Revolutie‘, waar we ingeklemd zaten tussen een poster van Che Guevara en een beeld van Jezus Christus. En natuurlijk de thuiswedstrijd in Veenendaal waar het publiek al vóór het begin van de show dolenthousiast was.

Het boek staat vol goede herinneringen – en niet alleen die van Stef…

Stuur me nieuwe verhalen…
Archieven
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. Bekijk wat de Kamer van Koophandel daarover schrijft.

De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

De Smachtwacht (2013-nu)

Je hebt ze vast wel eens gezien: honden die aangelijnd voor een winkel wachten op de terugkeer van hun baas. In de loop der jaren heb ik er veel op de foto gezet. Dat levert een lange rij 'Smachtwachten' op...

Bekijk de smachtende wachters...

Hond aangelijnd voor AH-supermarkt

Alles wat je altijd al wilde weten over een goede profielfoto

Erik Zoomers (webdeskundige) en Gerard Oonk (fotograaf) duiken in de wereld van de profielfoto. Waar moet je op letten en wat kost een goed portret? Lees hun mailwisseling.

Recente berichten
Websitebouw

Deze website gebruikt cookies (Google Analytics, Facebook). Als je verder wilt rondkijken, stem dan in met het gebruik van cookies.  Meer info